いきました!^_^


View Place of Interest in a larger map

Tuesday, February 1, 2011

New Environment

Sempena bulan February yang sangat bermakna ini, aku telah menambahkan masa loading blog aku dengan meng'embed' widget2 yang berguna. Perubahan yang paling ketara dapat kita lihat pada header dan footer blog ini.Rajah 1 : Header

Seperti yang tuan puan lihat, ada gambar kampung halaman kat sebelah atas, itu adalah widget cuaca, ianya sangat menarik dan berguna untuk para pelancong. Dibawah sebelah kiri pula ada shout box, di mana para pengunjung bisa berbicara dengan saya. Dibawah shout box pula, terdapat peta lokasi tempat-tempat menarik yang pernah saya kunjungi, dan akan sentiasa dikemaskini dari masa ke semasa. Di sebelah atas kana pula terdapat Poll (undian anda) dan anda digalakkan untuk menjawab soalan tersebut supaya mudah bagi pihak kami membuat perangkaan dan statistik undian pengunjung.

Rajah 2 : Footer

Pada footer blog ini terdapat akuarium. dahulunya akuarium ini cuma terdapat seekor ikan sahaja kesan dari 'musim tak ada ikan' yang lepas. Kini, ikan sudah ada dua, maknanya faham2 je la.. hehehe kini pemilik blog ini sudah mula berani, beliau telah membela ikan jerung, paus, dolphin dan nemo.

Site map juga terdapat pada bahagian bawah sebelah kiri, disebelah kanan pula informasi tentang pemilik blog ini, tidak lupa juga 2 ekor kura-kura yang setia menjaga blog ini sejak blog ini ditubuhkan padal awal 2009. Tahniah.

p/s : cantiknya...

3 comments:

Awan said...

mintak tunjuk ajar ya...sy jugak mahu blog yg chantekkk...huhu

M Saufi A R said...

hehehehe bisa... bisa... chat kat chat box a.. cepat sikit, tak payah refresh

Myst Exxa said...

euwwwwwwwww