いきました!^_^


View Place of Interest in a larger map

Monday, November 1, 2010

Situasi Dari Kisah Benar

Situasi Pertama :

A : Ada projek untuk kau.

B : Cool, projek apa tu?

A : Ala, projek biasa-biasa je, nak tolong orang kita. Projek RM100,000 beb.

B : Wow, banyak tu...

A : Ok, skang ni ko siapkan kertas kerja. Jangan risau, confirm ko mesti dapat punya. Once ko dah masuk projek ni, ko dah ada tapak kat tempat tu, nanti, macam-macam projek ko boleh dapat.

B : Ok, Thank you, thank you..

A : Bahagian aku 50%.

B : Kawan-kawan punya pasal, apa ada hal.. nanti ada apa-apa projek nanti, ko sub je kat aku. (Dengan harapan akan dijaga oleh A untuk mendapatkan lebih projek lagi pada masa akan datang)

A : Takde hal la..

Setelah projek mendapat kelulusan, belum pun sempat projek dimulakan..

A : Mana bahagian aku?

B : ??!!!.. (...Hotak kau...)

Adakah ini adalah salah satu bentuk RASUAH?!!

Makan suap (Gambar Hiasan)


Ramai yang dah kena, dan mereka sentiasa memerhati, jangan sampai aduan dibuat dan anda tertangkap.

p/s : penulis teringat salah-satu komen kenalan di Facebook "Berhati-hati dengan pegawai kerajaan perasuah".

No comments: