いきました!^_^


View Place of Interest in a larger map

Friday, October 29, 2010

Bijak Sifir Alif


Bina sifir dah jadi mudah,
kalau dulu kita kata susah,
ikut corak ikut irama,
bina sifir ada caranya.

Sifir dua hingga sembilan,
Kena rajin buat latihan,
Guru tanya kita tak segan,
Cara sopan kita tunjukkan.

Bijak Sifir Alif salah satu kaedah menguasai fakta asas matematik, telah dibangunkan setelah mendapat pandangan guru pakar matematik, ibu bapa serta beberapa siri bengkel yang telah diadakan sepanjang tahun 2007 - 2009. Modul bijak sifir telah diperbaiki sehinggalah terhasilnya satu teknik atau kaedah menguasai dan menghafal sifir yang kreatif dan berinovasi. Pendekatan NYANYIAN SIFIR telah memberi minat yang tinggi dikalangan murid-murid sekolah dan diharapkan ianya menjadi satu alternatif pembelajaran matematik dalam aktiviti ko-kurikulum.

Sempena musim cuti sekolah ini jangan lepaskan peluang untuk mengikuti Program Bijak Sifir Alif yang akan dijalankan.

Daftar sekarang!!


Cuci Mata (part 1)

From Left : Amar Rosicky, Wan Tendu, Din Philak, Super Mario, Yie
Location : Multimedia Lab, School of Engineering and Information Technology, University Malaysia of Sabah (UMS)


From Left : Saufi Matsumoto, Karthiyani Baskaran, Yap Sze Bee, Pridzilawaty
Location : Khaosan Annex Guesthouse, Asakusa


Location : Office

Location : Kg Selagon 2, Beaufort, Sabah

Location : Ranau, Sabah

Location : Ranau, Sabah


Location : Kundasang, Sabah

Location : MH 080

Location : MH 080

Location : KLIA

to be continue... ^^

Wednesday, October 27, 2010

Pemberitahuan

Akuarium pakcik, pak cik dah letak kat bawah dah.. ikan-ikan pak cik takut tinggi.. dari 10 ekor, dah tinggal 2 ekor je.. demi menjaga kerohanian dan jasmani ikan pak cik, pak cik lotak kat bawah blog ni.

Walaupun dah lama tak update blog ni, penulis tidak hanya duduk goyang kaki dirumah, sambil duduk di kerusi urut ogawa, pak cik kumpul story nak kongsi ngan semuo penduduk bumi.

Sempena Melaka Maju 2010. pak ubah template blog ni selaras dengan temanya iaitu "Negeri Bandar Teknologi Hijau".

Tahniah Melaka!