いきました!^_^


View Place of Interest in a larger map

Monday, May 24, 2010

New Girlfriend

For girl
"...Tell your guy what a great kisser he is, NOT how amazing your ex was..."
For guy
"... Tell your girl what a great kisser she is, NOT how amazing your ex was..."
For me
"...Tell nothing but truth..."
[NEXT POST] - Peristiwa Berdarah di Pangkor

Tuesday, May 18, 2010

Can You Feel My Heart, Falling Through the Rain

Seorang sahabat berkata kepada Nabi SAW, "Ya
Rasulullah, berpesanlah kepadaku." Nabi SAW berpesan, "Jangan suka
marah (emosi)." Sahabat itu bertanya berulang-ulang kali dan Nabi SAW tetap berpesan, "Jangan suka marah." [HR. Bukhari]

InsyaAllah.. aku akan cuba untuk tidak marah, bila aku marah, aku senyap.. tapi bila aku sakit hati, aku buat benda yg aku pun tak suka, macam2 aku melalut dengan niat nak sakitkan hati orang tu balik..kalau anda sakit hati dengan apa yg saya telah lakukan pada anda, you hurt me more.. i'm not the one who start it first.. maaf kepada sesiapa yang mengenali diri ini..

"i'm not a perfect person too" :-)

Monday, May 17, 2010

Thousand Stars

Alleycats - Seribu Bintang
Ingin kupergi jauh darimu
Agar kukenal erti rindu ini
Ingin aku menyelami jiwamu
Agar kukenal dirimu kasih

Ingin aku membenci dirimu
Tapi kebencian tiada padaku
Walau apa yang kau sangkakan
Aku tetap cinta padamu

Telah lama kuhidup melara
Telah kugagal dalam bercinta
Kini kau datang dengan seribu bintang
Bintang yang dulu sembunyi
Bintang yang tiada bererti

Kalau kau sudi menyentuhi hatiku
Aku kan selalu dekat padaku
Tapi jangan kau hanya cuba
Untuk mempermainkan cintaku
Jangan permainkan cintaku

Done talking nonsense..

Setelah bekerja lebih dari setahun, banyak perkara yang dapat di pelajari. Terutamanya mengenai realiti dalam kehidupan. Pertama sekali suka saya memberitahu ialah, pendapatan sampingan. Kalau nak ikutkan, saya tinggal bersama ibu bapa, bermakna, saya tidak perlu kelaur duit sewa rumah yang mungkin memakan belanja hampir 700 untuk rumah 3 bilik.(kalau kat Melaka around 300-500). makan minum percuma.
Kini, gaji yang diterima, seolah-olah tidak mencukupi. Nak cakap tak bayar zakat. Memang Gaji yang ada sekarang ni tak layak untuk membayar zakat.(gaji memang rendah, lebih rendah dari gaji Guard). Diatas kesedaran itu, saya mengambil inisiatif sendiri untuk membuat pendapatan sambilan. Cukuplah sekadar mampu untuk membiayai kos pelajaran pada masa akan datang.. insyaAllah..
Antara inisiatif lain yang dibuat ialah dengan memohon kerja dari mana-mana majikan yang menawarkan kerja yang berkaitan dengan bidang yang diceburi. Alhamdulillah buat masa ini, belum ada satu pun panggilan dari mana-mana majikan. Tak tahu mana silapnya, gambar dalam resume tu melampau ke? atau gaji minta tinggi sangat ke? mungkin belum ada rezeki.


Walauapapun, kini aku diberi tanggungjawab untuk mengendalikan Lab JAVA dan aku berharap, Di Sini Segalanya Bermula...

S.O.R.R.Y

Sorry??.. Sorry naik lori a...


Sunday, May 9, 2010

Selamat Hari Ibu :: Happy Mother's Day

Selamat hari ibu buat bonda tercinta. Sesungguhnya semua isi dunia tidak dapat membalas semua pengorbanan yang telah kau curahkan untuk mendidik dan membesarkan ku.. bonda juga sorang yang amat penyabar melayan karenah ku..

Sesungguhnya tiada kata-kata yang dapat diungkapkan untuk memberitahu, betapa ku bersyukur dan berterima kasih kerana memiliki ibu seperti mu.. Mashitah Md Yusoff


Dalam hati setiap manusia,
ada tempat istimewa,
menjelmanya kasih suci,
yang tidak ada bandingannya.

kasih ini kusembahkan padamu,
sungguh murni tak terhingga,
andai kata kau tak ada,
aku merasa tak bahagia...

ibu, ibu engkaulah ratu hatiku,
bila ku berduka, engkau hiburkan selalu,

ibu, ibu engkaulah ratu hatiku,
tempatku menyerah kasih, tiap waktu...

betapa tidak kerna engkaulah yang mnyinarkan hidupku,
sepanjang masa, engkau berkorban, tidak putusnya bagai air lalu

ibu, ibu engkaulah ratu hatiku,
kau tak dapat ku lupakan wahai ibu.

p/s : menantu mak bukan yg macam dalam video ni ok.. harap maklum.