いきました!^_^


View Place of Interest in a larger map

Thursday, April 29, 2010

Angkat

Pelik jugak bila dapat tahu adik aku ada adik angkat. Aku ni memang tak minat adik-adik angkat ni, atau kakak angkat.. leceh! nak caring-caring la, apa la.. tapi yg best part makan free a.. hehe

aku ada pengalaman tentang kakak angkat ni, pertama masa kat Sekolah Kebangsaan Bandar Uda 2, masa darjah 6. Adak sorang tu, aku gelarkan dia 'D'.. D ni memang a cantik, aku ingat dia suka kat aku..rupa-rupanya nak jadikan aku adik angkat.. WEYY!~ kita ni dah la sebaya.. nak jadikan adik angkat plak.. aku ingat ko nak couple ngan aku.. cehss!~ skang ni. dah jadi pelakon dah dia.. ntah dia ingat aku lagi ke tak.. skang ni still contact ngan kawan dia, yg juga merupakan coursemate aku.. hehe.. aku tengok dia berlakon takder la best sgt pun.. still kaku.. takper masih boleh belajar.. good luck D!!


Sekolah Menengah Kebangsaan Tasek Utara, kenal ngan sorang kakak, Nurhidayah.. tapi macam takder memori je pasal dia, yg aku ingat ada amik gambar kat depan pintu Jabatan Pendidikan Johor Bahru.. erm.. memang tak banyak memori aku ngan dia..

form 2, dengan sorang kakak ni.. erm.. 2 orang kot.. bila aku nak naik kelas je, panggil nama aku.. naik rimas pun ada.. satu hari, dia minta biodata.. huhuhu, aku ni mana a reti nak buat biodata ni.. tapi aku buat jugak, tanya kawan.. macam biasa dalam biodata, ada a tulis makanan kegemaran, minuman kegemaran, yang paling best! pengalaman manis dan pahit.. hehehehe.. pengalaman manis, aku tulis, dapat nombor satu.. pengalaman pahit, aku tulis, "berkenalan dengan kakak".. haha! ni semua Idea Zahaminul Hakim! hehehe lepas hantar je biodata tu, time rehat kakak tu jumpa.. dia tanya, "kenapa pengalaman pahit berkenalan dengan kakak?", aku ketawa je, "Ntah?" hehehe..

Sekolah Menengah Kebangsaan Teknik Bukit Piatu, jadi adik angkat abang Fatin Daud.. dia mmg banyak belanja aku makan kat cafe.. nasi goreng sardin.. hehehe bagi pinjam walkman yg agak mahal at that time, bagi topi NY.. erm.. apa dia buat skang ni ek?

erm... apa sebenarnya tujuan angkat2 ni??

Sunday, April 25, 2010

Wild Thing

Hehehe.. aku mampu tersenyum sekarang.. kerana aku telah menemui jawapan yang terbaik untuk diri aku.. Alhamdulillah.. sangat-sangat bersyukur dan berterima kasih..




apa kaitan dengan tajuk "Wild Thing"? hehehe hanya orang-orang tertentu dan terpilih saja faham.. XD

banyak sebenarnya yang nak tulis, tapi tak ingat..

Oh ya, mulai hari ni, nak study balik JAVA language : siji, loro, tolu, papat, limo ,nonam , pitu, wolu, songo ,sopuloh.. haaa itu dia contoh JAVA language, kalau nak kene hempok a, hehehe... dalam 2 minggu ni, ada TOT untuk Sun Microsystem product, lepas ni ada a tanggungjawab kat company untuk maintain JAVA lab, and maybe untuk buat program-program yang berkaitan JAVA. (IKLAN kejap, sedap jugak layan OST I'm not single malam-malam ni.. Adamaya pun guna lagu ni.. hayati lirik dia.. sesuai untuk isteri tercinta..)


kau yang bernama CINTA, kau yang memberi RASA, kau yang ilhamkan BAHAGIA, hinggakan ku terasa INDAH.. maaf jika ku tak SEMPURNA.. MENCINTAI dirimu, MERINDUI dirimu, MEMILIKI dirimu hingga akhir hayat bersama kamu..
(,") ermmm... MENARIK!!~
OK, Ok sambung, sambung. hujung minggu ni ada kerje sikit, dah janji dengan Sya nak bagi post software, photostat sijil-sijil untuk apply kerja.. Sorry to Zuzuk, tak dapat nak join makan Satay Kajang.. ada kenduri sedara nak gi umrah a bro, jangan sedih ok, nanti kita main tamborine sama-sama.. hahaha!

Again, sorang lagi rakan seperjuangan ketika di Matrikulasi Gambang, Shukri akan menamatkan zaman bujangnya bersama gadis pilihannya, Azuwa.. tahniah!!

Saturday, April 24, 2010

VOICELESS SCREAMING

kadang-kala kita tak tahu apa yang kita lakukan ini, betul atau tak..

begitu juga aku, jujurnya memang sukar untuk melupakan perasaan yang ada terhadap seseorang.. untuk melupakannya adalah sesuatu yang amat menyakitkan.. perkenalan yang sementara, mungkin ada hikmahnya.. kehadirannya, telah mewarnai kehidupan ku yang dahulunya, ku fikirkan kosong..

berita yang sangat mengecewakan diterima ketika sedang mengadap rezeki.. memang aku akui, diri aku terjejas menerima keputusan itu.. tetapi apakan daya, diri ini tiada apa yang hendak dibanggakan, dan tidak pula diberi kesempatan untuk mencipta memori yang indah bersama..

pretend to be OK...





I'm drowning in sadness
Falling far behind
I feel there is just no way out
Is there anyone there? Where am I?

Insanity and loneliness
Tear my painful heart
Broken heart keeps on going to beat
But it never stops bleeding

I've been waiting for love to come
Someone who wants to touch me inside
Memories of my yesterdays

Careless words and deeds
Masquerade of love
Gotta find my way outta here

I was blinded by dark desire
Over time I've been through it all
I'm crying my share of tears

What can I do
Will I make it through
I must be true to myself

Voiceless Screaming
Calling to me inside of my heart
Voiceless Screaming
Now is the time I got to speak out

Voice of faith, I'm starting to realize
Now my eyes can see
I have gone so far

I'm feeling breath of life

And I'm looking for love to reach
Someone I want to touch deep inside
Light shines on my sight of doubt
Don't be afraid
Move forward one step
Willing mind is what I have found at last

Voiceless Screaming
Calling to me inside of my heart
Voiceless Screaming
Now is the time I got to speak out

Voiceless Screaming
Calling to me inside of my heart
Knockin' on my soul's door
I believe in myself and trust what I do

Voiceless Screaming
Pain of the past still hurts me inside
Knockin' on my soul's door
I climb the stairs that lead me to Heaven

Sunday, April 4, 2010

Mior Ahmad Fuad Mior Badri


Din Beramboi atau nama sebenarnya, Mior Ahmad Fuad, adalah pelakon, dan pelawak tanah air.

Sebelum ni, ramai aris-artis yang telah meninggal dunia. Tetapi pemergian arwah kali ini betul-betul memberi kesan.

Saya sebenarnya tak pernah pun ambil berat(atau ambil pot) kalau ada artis meninggal, tapi bila arwah Mior meninggal, terasa kesan didalam hati.. macam dah kenal rapat.. tak tau la kenapa..

apa-apa pun pemergian beliau menyedarkan saya bawa, kematian bukan sesuatu yang dirancang.
**Al-Fatihah**