いきました!^_^


View Place of Interest in a larger map

Friday, March 26, 2010

REUNION

Selalunya kita dengar perkataan reunion, boleh juga ditafsirkan, perjumpaan semula. Biasanya anak-anak muda masa kini gemar untuk mengadakan reunion untuk mengeratkan semula ukhuwah yang pernah terjalin suatu masa dahulu, dan rata-rata mereka belajar ditempat yang sama seperti Universiti, kolej ataupun sekolah menengah.

Pada hari ini, pertama kali saya mendengar, reunion tadika, maksudnya reunion bersama kawan-kawan ketika di sekolah tadika. Sangat menarik bunyi dia, secara tidak langsung memanggil saya untuk mengimbau kenangan ketika di tadika.

***flashback***

hari pertama di tadika, murid-murid dilekakan dengan permainan-permainan yg menarik.. ibu bapa berdiri diluar memerhatikan anak-anak mereka dengan senyuman.. waktu tu, tak duduk lama, sekejap je, pastu ikut ayah balik. hehe.

suatu hari di tadika, dibuli oleh seorang budak lelaki, bernama Anas (mentang-mentang dia badan besar, at that time, macam Giant buli Nobita(which is me.. hehe..)) .. balik rumah macam biasa, mengadu kat ayah.. esok superhero(ayah) datang tadika sound Anas.. haha! pastu Anas tak kacau lagi dah.. haha! wweekk~ tau takot... haha!

ada seorang lagi yg aku ingat, dipanggil Eddy, time tu dia la yg pndai melukis, dia lukis kereta.. time tu saya belum pandai melukis lagi, kalau lukis pun, landasan kereta api(memang minat keretaapi), orang lidi..

Hari sukan.. sangat aktif! masuk acara lari, bukan lari 50 meter, atau lari berpagar atau lari baton.. Lari dari hari sukan.. hihi sangat tidak aktif bersukan, tapi aktif.. camner tuh?

hari sukan pun, bukan buat apa pun, antara acara dia, tulis jawi saper paling cepat siap.. :-)..

Rupanya, saya cuma ingat 2 orang je kat tadika tu... Tadika ABIM, Taman Ungku Tun Aminah, Johor Bahru, Johor Darul Ta'zim.

2 comments:

MarS! said...

hahahahahahhahaha.... boleh arr lumbe tulis jawi... tapi alif ba ta je ar yg sy pass...

"balik rumah macam biasa, mengadu kat ayah" - perghhhh! manje tak ingatnyee~

M Saufi A R said...

hahahahahahaha!! alif ba ta je ke? takper skang dah pandai mengaji kan?? hehe

eleh.... cakap orang.. dia pun sama gak kan? tiap-tiap hari bagi laporan kat abah.. haha!