いきました!^_^


View Place of Interest in a larger map

Saturday, February 6, 2010

GENTING yang GENTING

Hari ini aku terpaksa cancelkan program ke Genting, soooorrry guys... ayahanda ku telah ke Penang utk program Mathnya, di rumah tiada sapa nak handle.. maybe next time ill enjoy, this is really last minute decision (T_T)


Esok ada pameran 1 malaysia di dataran MBMB, antara aktiviti yang menarik aku tahu buat masa ini ialah, uji bakat pembaca berita. Tadi, semasa MOU antara company aku, biotech, dan Micost, ada jugak sedikit review mcm mana diorang uji bakat. Antara syarat pemohon ialah, ada rupa dan berketerampilan. itu yang disebut lah, selain dari tu mesti lah pandai baca dan tak gagap, yang tu aku memandai tambah la.. hehe


text berita diberikan.


"Assalamualaikum, dan salam Satu Malaysia,


Satu kemalangan telah berlaku di simpang empat dekat pondok telefon sana diantara motor dan lori.


Berita selanjutnya,


Satu kemalangan ngeri telah berlaku di simpang empat dekat pondok telefon sana diantara motor dan lori, plat motor itu patah. menurut keterangan saksi, Muthusamy Karupiah, cermin sisi motor itu hancur dan bertabur-taburan seperti pasir di tepi laut.


Sekian saja berita dari radio satu Melaka,


Salam hormat"



waa... ada bakat jadi pembaca berita ke aku ni? haha! in my dreams!!



Just watching Yasuko to Kenji and cerita tu sangat kelakar!! tak sangka Ryoko Hirosue pun bley buat lawak.. hehe.. dah malam sunyi, takder saper disisi.. hanya bertemankan sebuah gitar dan melodi-melodi syahdu yang menyentuh jiwa ini dengan setiap getaran tali seperti getarnya jiwa ini.


"..."



p/s : sejak bila aku pandai jiwang ni? XD

No comments: