いきました!^_^


View Place of Interest in a larger map

Friday, March 28, 2014

Rambut Baru

Selepas 3 bulan membiarkan rambut tumbuh, akhirnya saya mengambil keputusan untuk memotong rambut. Just like old time..

I miss my old body... :'-(

I can't move easily... :'-(

I need to do some workout.

Tapi susah jugak kalau badan kurus dan berketul, nanti nak keluar rumah pun bini nak ikut keh keh keh XD

Why You Do This To Me?

Just like Forrest Gump, "for no particular reason, I decided to go for a little run"

But I left some 'map'. Use that map so u can reach me anytime and anywhere.

Tuesday, March 25, 2014

La Tahzan

Sesuatu yang berlaku pasti ada hikmahnya. Aku berasa sangat2 bersyukur ke masih berada dibawah peliharaanNya. Ampunkan hambaMu ini yaAllah atas segala dosa yang telah aku lakukan. Izinkan aku bersamamu ya Allah. Allahuakbar.

2070

Setelah diperiksa di Pejabat Tabung Haji, saya, isteri dan Syafi denga izin Nya akan menunaikan haji pada tahun 2070. InsyaAllah saya masih hidup.

MH370

Setelah 18 hari kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370, akhirnya terjawab sudah misteri kehilangannya. Namun adakah ini satu permulaan?

Al-Fatihah... :'-(

Monday, December 23, 2013

The Time Traveller

Selepas memenangi pertandingan ETS Got Talent (1st Runner-Up). Aku terpilih untuk keperingkat seterusnya iaitu Maybank Got Talent.

Aku terpilih untuk menyanyikan lagu Mentera Semerah Padi dengan memegang watak Tuah dan Natasha sebagai Putri Gunung Ledang.Yang lain, Ruby, Acong, Shahfiez, Jenna, Nisha, Perooz dan Syeeda sebagai dayang-dayang dan hulubalang-hulubalang A.K.A Zombie dan Alien

Kitorang diarahkan untuk buat video klip dan dibawah ni ada beberapa gambar untuk tatapan semua.





PERGHH!!!! Mantap!!~


Update :
Akhirnya perjuangan kami hanya terhenti di semi-final sahaja. Walaubagaimanapun, pengalaman yang kami peroleh adalah sangat bermakna Dan bileh diceritakan kepada anak cucu.

Wednesday, November 27, 2013

Teh Tarik

I think I cant take Teh Tarik anymore.. lepas minum mesti nak muntah..

Tuesday, November 26, 2013

2012

Baru perasan tak ada post untuk tahun 2012. Banyak peristiwa pahit dan manis telah aku lalui sepanjang tahun 2012.


Pada tanggal 9 June 2012, aku telah selamat diijabkabulkan bersama gadis pilihan hatiku di Kg Sindang Baru, Kota Samarahan, Sarawak. Majlis belah lelaki pada 2 September, 3 bulan lepas nikah.

Telah memilih Borneo Highland, Sarawak dan  Krabi, Thailand sebagai destinasi honeymoon.

ETS Night dinner, masuk competition lagi. Perform Wonderful Tonight dengan gitar legend, tapi mungkin sebab tak berapa nak wonderful, tak memenangi apa-apa pun malam tu. Alhamdullliah tahun ni dapat 1st Runner Up untuk ETS Got Talent dan Champion untuk Sector Performance (aku breakdance sampai tergeliat otot).

Pada 18 March 2013, isteri saya telah melahirkan seorang bayi yang comel dan telah diberi nama Muhammad Syafi Syahmi. Kini berusia 8 bulan dan sangat bijak dan comel.




Ok cukup sampai disini buat masa ni, nak balik dah.. seram tinggal sorang2.





Friday, November 15, 2013

Lidah Kelu, Tangan Beku

Dah lama sangat tak post... serius nak tulis panjang2 nanti tak update gak blog..

Friday, February 18, 2011

Kekasihku Seorang Inspektor


Macam tajuk cerpen . . .

tapi . . .

inilah realitinya . . .

tugas menjaga negara sepatutnya dipikul oleh lelaki, tetapi, lelaki pula tidak layak diterima atas faktor fizikal . . .

kenapa anda gelak?


p/s : gambar tgh ukur panjang rambut tepi...